3 april 2015
11:00

Bullermyrens IK U

Referat: Kvarnsvedens IK - Bullermyrens IK

Den tuffaste matchen hittills på försäsongen, men kanske också den roligaste och mest utmanande att spela. Kvarnsveden har alltid varit en svår motståndare för Bullis och de vill spela en fotboll med mycket passningsspel precis som vi också strävar efter. På förhand ett gäng återbud och eftersom Kim, som är vår enda målvakt var ett av dem fick vi låna in Kevin (en av Kvarnsvedens två målvakter, stort tack för det) i den här träningsmatchen.

Matchen spelades i 3 gånger 30 minuter och det gjorde att alla fick mycket speltid denna dag och gjorde det bra. De direktiv vi hade inför matchen var spelbarhet, hjälp varandra med mycket rörelse utan boll och håll bollen efter marken. Första perioden var jämn och Nasradin fick sätta 0-1 även om det såg ut som ett misstänkt offsideläge, men vi spelar på tills domaren blåser. Kvarnsveden kvitterade till 1-1 och i pausen poängterade coachen att hålla ihop lagdelarna över hela planen.

De andra perioden var lika spelmässigt jämn som den första även om Bullis hade en period under den första halvan där man stressade alldeles för mycket när man fick tag i bollen. Det blev bättre och Siem kunde slå in 1-2 från snäv vinkel efter en snabb omställning längs vänsterkanten. Kvarnsveden kunde strax därefter kvittera till 2-2 sedan Bullis missat chansen att få undan bollen utanför eget straffområde.

Även den sista perioden var spelmässigt jämn och Abdi visade sin målfarlighet två gånger. En gång med ett vänsterskott vid målvaktens vänstra stolpe och en gång med ett högerskott vid målvaktens högra stolpe. Den andra gången fint framspelad av Ilmi. Dessemallan kunde Kvarnsveden kontra in 3-3, men efter Bullis 3-4 blev det inget mer mål. Det närmaste var ett skott i stolpens utsida från Kvarnsveden.

Sammanfattningsvis en jämn och välspelad match även om det stundtals syns att det är tidigt på säsongen. Bullis är säkert mer nöjda med sin prestation än vad Kvarnsveden är med sin även om resultatet är betydelselöst och matchen kunde ha slutat oavgjort eller med uddamålsseger för Kvarnsveden lika gärna. Det som är skönt för Bullis är att man kan ta med sig ett stärkt självförtroende och en känsla av att man vågar rulla boll till varandra oavsett vilket lag man möter.

sön 6 mar 2016, 11:00 Kvarnsvedens IK - Bullermyrens IK U 4 - 1
mån 17 apr 2017, 15:00 Kvarnsvedens IK - Bullermyrens IK U 8 - 1